Länkkärlek

Lite länkar, förhoppningsvis hittar ni något nytt att läsa. Slumpmässig ordning, tänk på det.

Fredrik Edin berättar om varför Spotify och Spotifieringen är katastrofal och byter ut det demokratiska rummet mot det plutokratiska rummet. Mattias Bjärnemalm berättar varför Telias kabelprioritering av det Spotify är katastrofal, och hur det är emot piratpartiets ideologi. Jag gratulerar honom och Amelia Andersdotter till det nya jobbet i Bryssel, när det väl kommer.

Rasmus Fleischer berättar varför vi inte kan se datorer som vanliga produkter, och hur det påverkar hur polisen bör hantera datorer och dess beslagtagning. Anders Hedberg skriver också om polisattacken mot Forsken och spekulerar i anledningar.

Anna Troberg pekar ut felaktigheterna i den nya terroristlagen. Mattias Andersson om att piratbloggaren Fredrik Holmbom blev censurerad. Opassande-Emma ger en hel lista med måste-läsas om FRA.

Klara Tovhult om Piratpartiet och att försöka vända tillbaka klockan. Bloggen stenskott har samlat tre av partiets bästa tänkare, Simon Rosenqvist, MEP Amelia Andersdotter och partisekreterare Mårten Fjällström som nyligen blivit skribent där. Sandra Grosse skriver om att prioritera piratfrågor.

Björn Nilsson tipsar om nästa stora piratevent, tjejsnack, där bokade talare hittils är Klara Tovhult, Amelia Andersdotter, Anna Troberg och Opassande-Emma. Han, liksom jag, hoppas även på Anaïs.

Kalle Vedin ska ha en han också. Kanske för att inlägget om hans ideologiska bakgrund är så otroligt spännande att läsa. Brokep hade varit rolig att länka till, men hans blogg är nere. Vad har polisen gjort den här gången?

Göran Widham om minaretsförbud ur flera synvinklar. Gustav Nipe talar om Vellinge kommun och Piratpartiet.

Christopher Kullenberg berättar om hur man anonymiserar sig gratis med Darknet. En utmärkt skribent som verkligen behöver byta typsnitt. Verkligen. Cybernormer skriver som vanligt om normer kring immaterialrätt på internet på en hög intellektuell nivå.

Magnus Andersson om att forska sig ur miljöproblemen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hade läst de flesta inläggen redan, men tack för länkarna! Länkkärlek FTW!

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper