Om kommunalvalskritik

Nu har tidningarna gått igång ordentligt på kommunalval. SvD verkar gillar't, SN är iallfall inte negativa, det är däremot en artikel på dt.se.
"Det bästa för piratpartisterna vore att lugna sig, driva sin agenda både nationellt och i EU-parlamentet. Kommunvalet bör de avstå. Kommunerna har ganska litet med partiets hjärtefrågor att göra." - dt.se
Två fel. Piratprogrammet är kompatibelt med kommunal politik. Och vi behöver inte spara på krafterna. Tack vare vår enorma aktiviströrelse och våra medlemmars engagemang kan vi trots vår extremt låga budget - jämfört med riksdagspartierna - driva starka kampanjer. Media älskar att skriva om oss. Vi kommer inte ha resursproblem!

Läs även om piraten som åkte inlines från Skellefteå till Bryssel för att visa på maktavståndet.

Inga kommentarer:

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper