"Expressen-reportern Karl-Johan Karlsson får sin lön betald genom kiss- och bajsporr"

Fin rubrik, och sann! Förklaring ges i Henrik Alexanderssons svar till Expressens artikel om hans tid inom porren. Bland annat:
"Expressen är en mycket moraliskt tidning. Den har till och med dubbelt så mycket moral som alla andra. Om man surfar runt på tidningen så hittar man rätt många annonser som leder till en del... eh... kärlek. Vi får hoppas att de här människorna är gifta. Liksom de här. Expressen länkar till bra mycket. Både nummer 1 och till nummer 2. (Och den länken vill du verkligen inte öppna på jobbet. Yak!)

Man kan undra om rubriken "Expressen-reportern Karl-Johan Karlsson får sin lön betald genom kiss- och bajsporr" skulle flyga? Eller "Bonniers skiter i moralen. Och en del andra saker."? Kanske "Kvällstidning kissar inte bara pressetiken i ansiktet"?"
Snyggt jobbat med dubbelmoralen där Expressen. Henrik Alexandersson hjälpte till att bryta ner ett fult porrbolag för femton år sedan. Ni smutskastar honom för att hans namn och ordet porr får plats i samma mening. Men själva länkar ni till porr i mängder som är...kontroversiell.

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper