Vad var det jag sa?

HAX berättar om telekompaketet och hur det ska gälla jagande av alla kriminella:

"En sak vill jag dock utveckla. Det gäller ministerrådets preliminära kompromissförslag, från trialogmötet förra veckan. Där diskuteras avstängning av användare från internet (och andra åtgärder) i dessa termer...

"...authorising the measures to be taken and to adopt urgent measures in order to assure national security, defence, public security and the prevention, investigation, detection and prosecution of criminal offences."

Nu handlar det alltså inte bara om fildelare längre.

Avstängning från nätet (och andra "åtgärder") kan sättas in i en lång rad fall. Här skall man hålla i minnet att det finns många saker som är "olagliga" i olika EU-länder. EU:s ramdirektiv mot rasism säger att man inte får förneka folkmord. (Det gäller dock inte alla folkmord. Bara vissa.) Och i Frankrike är det speciellt olagligt att ifrågasätta det turkiska folkmordet på armenier. I många länder är spelsiter förbjudna. På sina håll är läkemedelsinformation (som FASS) förbjuden. I Litauen får man inte skriva positiva saker om bögar. Reglerna för pornografi varierar EU-länderna emellan. Reglerna för reklam för sprit och tobak skiljer sig också. Och många saker som är offentlig handling i Sverige är olagliga att offentliggöra i andra länder."
På högre nivå öppnar makterna för att göra sig av med alla obekväma medborgare snabbt. Jag är ingen foliehatt. Jag säger inte att det kommer hända eller att det är ändåmålet. Men jag säger att de öppnar för möjligheten. De tar bort vad som organisatoriskt kallas kuppskyddet. De öppnar för demokratins fall. Att sjuka moraliska och politiskt begränsande lagar i kombination med övervakningslagar har jag tagit upp.

Då lät det:

"First they came for the communists, and I did not speak out—because I was not a communist;
Then they came for the socialists, and I did not speak out—because I was not a socialist;
Then they came for the trade unionists, and I did not speak out—because I was not a trade unionist;
Then they came for the Jews, and I did not speak out—because I was not a Jew;
Then they came for me—and there was no one left to speak out for me."

Nu låter det:

"First they put away the dealers,
keep our kids safe and off the street.
Then they put away the prostitutes,
keep married men cloistered at home.

Then they shooed away the bums,
then they beat and bashed the queers,
turned away asylum-seekers,
fed us suspicions and fears.
We didn't raise our voice,
we didn't make a fuss.
It's funny there was no one left to notice
when they came for us."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Du är ju med i Stora Bloggprisets panel och här kommer ett tips till dig.

Ta gärna en titt på vår videoblogg som kanske är Sveriges största med över 1200 filmer på Youtube. Videoblogg finns inte som kategori, men det skulle utan tvekan hamna under kategorin "Nöje & Kultur" eftersom det vi ägnar oss åt är nöjen och kultur i allra högsta grad.

Vi filmar endast gratisevenemang i Stockholm, publicerar på Youtube och skriver lite om det i vår blogg. Sedan bloggen startades för ca två år sedan har filmerna visats över 2,5 miljoner ggr världen över. Varje dag visas filmerna i genomsnitt 2000-3000 ggr. Målet med bloggen/filmerna är att sätta Stockholm på världskartan vad gäller kultur, och då gratiskultur i synnerhet.

Här är vår blogg:
http://www.gratisistockholm.nu/videoblogg.aspx
Här är våra filmer:
http://www.youtube.com/user/gratisistockholm

Tack på förhand!

Mvh

Anders
GRATIS I STOCKHOLM

Peder sa...

Så om man förhindrar deras undersökningar genom säg lösenord, vpn eller kryptering så blir man av med internet? yay golfclap

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper