En värld i förändring
Är piraternas ideologi att vara snåla?
Professor Roger Wallis är det senaste fenomenet. Professorn har forskat i hur spridning av multimedia påverkat marknaden och idag vittnat om fildelning och dess konsekvenser till försvarssidans fördel. På frågan om han begärde någon typ av ersättning (t.ex. reseersättning) avböjde han och sa att de gärna fick skicka blommor till hans fru istället. På sidan "Vi som tackat Wallis" har det registrerats gåvor till Wallis (mestadels blommor) för 34 000 :- (I skrivande stund, det växer stadigt). Swartz skriver både om blommorna och om förhöret med Wallis. Förhöret med Kristoffer Schollin verkar också ha blivit lyckat. Opassande-Emma skriver också om Wallis.
Glädjebud
Ovan ses ökningen i piratpartiets medlemmar. Under syns piratpartiets medlemsantal jämfört med riksdagspartierna. Sedan ungdomsförbunden.
Vi är sedan ikväll sjätte största parti och näst största ungdomsförbundet.
All statistik kan hittas härigenom.
Slacktivism
"Slacktivism (sometimes slactivism) is a portmanteau formed out of the words slacker and activism. It is a pejorative term that describes taking painless "feel-good" measures in support of an issue or social cause that have little or no practical effect other than to make the person doing it feel satisfaction. A person that engages in such activity is called a slacktivist.Så beskriver wikipedia slacktivism. Ett problem som verkar bli värre och värre. Jag blev inspirerad att skriva om slacktivism när jag såg Svenskbladets artikel "34-årig svensk man räddar barnen i Afrika från svält" om en man som går med i en facebookgrupp mot afrikansk svält.Examples of slacktivist activities include signing internet petitions, the wearing of wristbands ("awareness bracelets") with political messages, putting a ribbon magnet on a vehicle, joining a Facebook group, posting issue-oriented YouTube videos or taking part in short-term boycotts such as Buy Nothing Day or Earth Hour."
"En 34-årig man vid namn Jesper Andersson räddade på söndagskvällen igår barnen i Afrika från svält genom att gå med i Facebook-gruppen "Help Africa!". Av en ren slump upptäckte han gruppen när han tittade på en kamrats foton."Dessa grupper kryllar på facebook. Och jag vet inte som är värst. Att folk tror att de gör något gott genom att gå med i facebookgrupper eller att alla dessa grupper tar upp väsentligt av folk redan dyrbara tid och plats på internet.
Eller kanske att folk som annars hade kunnat aktivera sig och faktiskt göra någonting bra fastnar på facebook.
Ur en lanserad artists ögon
Om The Pirate Bay:
Programledaren: "Den kommersiella potentialen måste ju vara enorm"
Peter Sunde: "Alltså den skulle nog kunna vara det. Om det inte var problem rent juridiskt och om vi inte hade den här politiska inställningen vi har. Hade vi velat bli rika på det här hade vi inte haft någon som helst politik bakom oss. Det dummaste man kan göra är att blanda politik och pengar tror vi. Om vi håller käft om det och lyder upphovsrättsindustrin och försöker gå dom i fotspåren liksom, då kanske man skulle kunna tjäna lite pengar på det. Det är ju inte vårt mål. Och hade vi gjort det idag hade ju alla sett oss som svikare iallafall. Så då hade vi förlorat alla besökare. Så det skjuter sig självt. Vi kan inte på det sättet förändra på någonting så att vi skulle bli rika på det här."
Jason Diakte: "Till skillnad från det stora maskineri och etablissemang som faktiskt har skott sig på artisters svett och blod sedan skivindustrin föddes. Gigantiska företagsapparater som nu har magrat, kastat smuts åt andra hållet så att säga när det egentligen är ett väldigt litet glashus dom sitter i."
Det andra citatet handlar om hur mediaindustrin styr marknaden, och hur internet tillsammans med piratrörelsen kan förändra det här.
Jason Diakte: "Internet är vilda västern, och det är rätt härligt för tidigare har makten över vad vi konsumerar och ser. Det informationsflödet har styrts av folk som inte är som vi tre utan folk som har betydligt mycket mer resurser och makt i samhället."Dom två sista citaten är roliga eftersom de är så gamla. Vi som brukade vara riksdagshöger förstår återigen varför.
"Vi har alltid bejakat ny teknik, men här ska man sätta sig på rumpan och säga nu har varenda kille och tjej en dator hemma och kan komma över detta och vara med och dela filer. Det ska de inte få göra! Det kommer inte att fungera som politik." - Göran Persson
"Vi kan inte jaga en hel ungdomsgeneration för att de gör något som är superenkelt och som vi inte vill ha rättsväsendets resurser för att rätta till." - Fredrik Reinfeldt
"Rättsforskare presenterar ny attitydmätning: Rättegången mot The Pirate Bay visar att dagens upphovsrätt riskerar att urholka nya generationers respekt för rättsstaten."
"Skype är inte bara ett fantastiskt redskap för människor över hela världen att kommunicera via ljud och bild med släkt och vänner i andra städer, länder eller kontintenter. Det är också ett fantastiskt redskap för kriminella att hålla samtal säkra från spårning och avlyssning."
"Tusentals år före vår tideräknings början genomgick sumererna en liknande utveckling som vi. Många stora sagoberättare förlorade sin inkomst när en grupp radikala sagobytare började skriva ner de stora berättelserna med kilskrift på lertavlor. Lera var gratis och nu kunde vem som helst utan någon kostnad sprida sagorna. Tavlorna lades i “brännare” ungefär som i dag.Plötsligt var myterna om gudarna inte längre förbehållna stora män som memorerade dem utantill. Fortsättningen är välkänd: berättarna dog i fattigdom och nöd, människornas minne försämrades, sagorna slutade skapas. Själva gudarna föll i glömska. Slutligen gick Sumer under."
Lustigkurrar
"Så här i samband med rättegången mot pojkarna bakom fildelarsajten Pirate Bay börjar man ju undra om Folkungaättens stamfader var tusen år före sin tid. Men nej, Folke Filbyters namn har tolkats som "fölbitaren". Och det ska anspela på en metod för att kastrera unga hingstar - genom att bita sönder deras testiklar. Och det är väl ungefär vad underhållningsbranschen vill göra med Pirate Bays unga män."Badlands Hyena har länkat till Karin Olssons krönika om hur juridik egentligen sköts, "Snygga till er, sunkiga pirater" där hon beskriver hur "sunkpiraterna borde snygga till sig om de vill vinna sin politiska kamp". Badlands Hyena svarar skarpt som vanligt.
Pirater
Rick Falkvinge länkar till nio artiklar med samma innehåll. Riksdagspartierna har tappat 9000 medlemmar senaste året. Piratpartiet har ökat med 4000 medlemmar (derivera det!).
Det lustiga som Falkvinge tar upp är att alla artiklar har samma stycke:
"Partierna utanför riksdagen ökar däremot. Piratpartiet ökar snabbt, men för att bli medlem krävs bara ett enkelt klick på hemsidan. Under de senaste fyra månader, när fildelningsdebatten rasat, har partiet fått 4 000 nya medlemmar och har nu över 10 000."Som svar skriver han att:
"“För att bli medlem krävs bara ett enkelt klick på hemsidan”? Med extra betoning på enkelt? (Finns det svåra klick?)Artiklar 1 2 3 4 5 6 7 8 9
[...]
Slutsats: Åtminstone tre andra partier — Moderaterna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet — har det lika lätt att bli medlem. Varför känner sig då gammelmedia tvungna att uttrycka sig förklenande om Piratpartiets kraftiga medlemsökning och förklara bort den med att “man blir medlem med ett enkelt musklick”, vilket inte ens är sant, och när dessutom åtminstone Moderaterna och Socialdemokraterna har precis samma modell? Och när — i mitt tycke — Miljöpartiet har gjort det ännu enklare, där man bara behöver skicka ett personnummer med SMS"
Valkretsledare
Snart är det årsmöte för UP Lund också.
Det rullar på, nästa val kommer gå bra!
Rättegången går knappast sämre. Åklagarna lyckas fortfarande inte bevisa att upphovsrättsskyddat material passerat genom TPB. Vilket i sig bevisar vår rättssäkerhet. Det faktum att piraterna då och då nämner juristen som godkänt deras verksamhet gör det knappast sämre.
En bit in från rättegången
Metro kallar det "Fiasko för åklagarsidan i Pirate Bay-rättegången". Peter Sunde sammanfattar själv på twitter med orden "Epic Winnings lol".
Men vad som iallafall bör tas upp är TiAMOs advokats försvar som hittas här. Det viktigaste var:
"Pirate Bay är en sajt som bygger på användarnas material. Det är alltså en användargenererad sajt. Det är inte Fredrik Neij eller någon annan operatör som tillhandahåller material — det är användarna själva.Marcin de Kaminski har lagt upp sitt tal på sin blogg som han höll under rättegångens första dag. Läsvärt och vackert!Det står också klart för varje användare att det inte finns något upphovsrättsskyddat material på The Pirate Bay.
[...]
Fredrik argumenterar att torrentfilens närvaro på The Pirate Bay inte med automatik gör att verket är tillgängligt för nedladning. Det krävs att den personen som laddat upp torrenten (eller en annan seed, min anm) har en klient igång och aktivt delar ut materialet. Torrentfilens närvaro på TPB är alltså inte en indikator på att något tillgängliggörs. (Detta vet alla som försökt plocka torrents från sämre torrentsites än TPB och upptäckt att det inte finns några seeds.)
Vi vet inte vem som är uppladdare. Vi vet inte hur han eller hon har fått tag i förlagan (och därmed om det är en olaglig kopiering). Vi vet inte om det har skett någon kopiering."
Norrländska Socialdemokraten berättar om precis den marknadsförskjutning jag brukar tala om när de skriver "Att försöka stoppa detta [Fildelningssystemet] är som att försöka förvandla oss till ett digitalt Nordkorea, eller förbjuda traktorn till förmån för hästen. Det blir omöjligt.". Jag menar att det inte är statens uppgift att i ett kapitalistiskt samhälle stifta lagar som gör det enklare för den svagare delen av marknaden. Om vi har en kulturmarknad där många vill sälja sina verk för ett pris och många andra vill ge bort sina verk gratis kommer automatiskt de som tar betalt för sitt verk ha det svårare på marknaden. Att de sedan blir skrämda av att tjäna mindre pengar är inte riksdagens sak att ta itu med i en kapitalistisk stat.
Jag lärde mig det här i Samhällskunskap A. När ska riksdagspolitikerna lära sig detta?
TILLÄGG: Monique Wadstedt som är en av representanterna för mediaindustrin kom med en kommentar att fundera över:
"Oavsett lagstiftningen så är det inte tillåtet att tjäna pengar på andras upphovsrättsskyddade verk utan att betala för sig."Tack Badlands Hyena för tipset. Intervjun är här, den biten börjar 02:15.
Annat godis:
Idioti på internationell nivå från Henrik Alexandersson
Ännu lustiga överdrifter som Pär Ström hänvisar till i GenusNytt
Metro har uppenbarligen inte koll på läget. När ska termer som MILF och lolcats användas i deras nyhetsrapportering? Felen i ordlistan är många, och en massa ord saknas.
Rättegång i full gång
All vetenskap är genusvetenskap
För det första kan behovet ifrågasättas. Måste verkligen vår vetenskap filtreras genom genusvetenskapen? Försämrar inte det den då vetenskap i regel ska vara så objektiv som möjligt? Bara lärarnas undermedvetna tolkningar och signaler är ett problem enligt mig.
För det andra kan idén och dess genomförande ifrågasättas. Tanja Bergkvist ifrågasätter detta på ett snyggt sätt. Hon koncentrerar sig på det naturvetenskapliga, där genusperspektiv är som svårast eftersom väldigt mycket inom naturvetenskapen (särskilt matematik och fysik) går mycket djupare in på naturen. På en nivå där mänskliga kön inte ens existerar, där inte mänskligheten existerar. Hon skriver:
"Detta betyder att studenter i exempelvis teoretisk fysik ska läsa kvantfältteori med genusinslag och att studenter i matematik ska få kunskap om vilka patriarkala strukturer som genomsyrar lösningarna till en godtycklig differentialekvation. Eller hur hade Tiina tänkt sig detta? Att Feynman-diagrammen (en beräkningsmetod inom kvantfältteorin) ska avskaffas eller döpas om då upphovsmannen Richard Feynman är en man? Kanske att en kvinna (möjligtvis hon själv?) ska utveckla alternativa lösningsmetoder för differentialekvationer och sedan skriva en bok som ska ersätta ordinarie kurslitteratur (som enligt målsättningen till varje pris måste vara skriven till hälften av kvinnor, det skulle nämligen ge ett ”kvinnligt perspektiv” inom ämnet. Projektgruppen får gärna utveckla denna fascinerande teori för mig vad gäller matematiken). Och hur kommer det för övrigt att bli med biologin? Skrämmande tanke!"På sista frågan med biologin finns det ett svar iallafall då Tiina rosenberg leder gruppen. Tiina har ju själv sagt att:
"Jag tror inte ens på kön, annat än som en politisk och social konstruktion."Om hon får säga sitt kommer alltså fortplantning försvinna från biologikursplaner. Och hur ska det gå med sexologin? Nu när biologiska kön inte finns bör ju vaginalt sex logiskt sett inte existera. Och hur ska det gå med historiedelen av kursen? Antingen är det Tiina eller lärarna som får någonting att bita i. De som lider är iallafall garanterat eleverna.
Rick Falkvinge om gammelmedia
"Den reella faran är dock en annan. Hela branscher låser nu fast sig vid att göra rättsprocesser till en del av sina affärsmodeller. I en tid när saker förlorar sitt värde, ligger framtidsmöjligheterna i att framgångsrikt lära sig att exploatera gratisvärlden. Detta bortser dagens företagsledare inom nöjesindustrin ifrån och väljer i stället att stenhårt satsa på att stämma folk.Helsingborgs Dagblad tar upp två aspekter av strikt copyrightproblematik. Både att spridningen hindras och att verk blir svårare att producera:
Och för att kunna vara framgångsrika i detta krävs hårdare lagar och strängare straff. På så sätt skapas en ond cirkel, som inte leder framåt för någon.
Inte för upphovsmännen, inte för företagen och inte för konsumenterna."
"Det fanns ingen copyrightlagstiftning när Shakespeare levde. Det var nog tur. Hade det funnits det hade vi kanske aldrig hört talas om honom. När han dog, välbeställd trots att han inte hade copyright på en enda rad han skrivit, hade han byggt en karriär på att låna inspiration från andras verk och göra dem bättre."I den censurerade artikeln "Hamna på Pirate Bay är bara positivt" skriven av musikgruppen The Spitts säger de själva att:
"Om vår skiva hamnar på Piratebay så ser jag det bara som positivt. Det finns en ärlighet i fildelning - ju bättre musiken är desto större spridning får den. Det är omöjligt för ett mindre band att överleva enbart på skivförsäljning idag."Eva Franchell skriver i Aftonbladet:
"I själva verket kan man säga att riksdagsledamöterna bär en hel del ansvar för Pirate Bay. Politikerna har i många beslut uppmanat till svensk teknikutveckling. Vi har satsat på hemdatorer, bredband och dataundervisning i skolan. Det är klart att den unga generationen blev hackers. Vi utbildade de nätverkstekniker och systemutvecklare som sedan utgjorde grunden för Pirate Bay. Svenska ungdomar ligger bakom många av de stora globala nätframgångarna som Napster, Skype och Kazaa.Se där, tjugohundratalets mest framgångsrika svenska kulturarbete bedrivs av hackers som nu riskerar åtal för sina bedrifter."
Den berömda rättegången
"Och hon avslutar med:Tveksamheterna kring rättssamhällets hantering av fallet Piratebay har varit många:
- I efterspelet till razzian jämförde Thomas Bodström personerna bakom sajten med människohandlare.
- När propagandainvigningen för OS i Kina läckte ut på Piratebay skrev IOK brev till svenska regeringen och krävde att de censurerade bort klippen.
- I förundersökningen för rättegången tas spridning av World of Warcraft-spel upp som bevis, trots att kontot som krävs för att spela ändå behöver betalas.
- En av de poliser som varit ansvarig för utredningen fick, kort efter att fallet gick till åtal, anställning hos Warner Bros. Han var troligen betald av både polisen och filmjätten samtidigt.
- Parallellt har polisen dessutom fruktlöst försökt filtrera in sajten i barnporr-registret för att stoppa allmänhetens åtkomst, utan de minsta indikationer på att det ens gått att hitta barnporr via söktjänsten.Det är inte okej att en söktjänst eller informationsdistributör skall vara ansvarig för innehållet andra människor sprider. Det är inte okej att upphovsrättsindustrin kan hävda ekonomiska intressen, få monopol på vilken kultur eller information som sprids, på vilken plats och för vem."
"Självcensur och tåtassande kring ekonomiskt tunga aktörer kan vi lämna till talibanstater och inskränkta moralister. Piratebay är tidernas bästa kulturspridare. Låt inte en nitisk tillämpning av upphovsrätten förstöra det."
Den efterlängtade kritiken (!) och kulturliv i Lund och snart Sverige (?)
Äntligen ska det prövas om historien är etiskt riktig också. Jag förstår inte hur mycket som behöver prövas utöver att läsa lagförslaget. Lite sent kommer det också.
Magnus Andersson kommer med smarta idéer här på newsmill. Skippa ungdomsgårdar och lägg pengarna på bättre saker. I Lund finns det redan många smarta lösningar. Kanske utöka aktiviteten på Mejeriet? Ungdomsrabatter? Fler satsningar av typen Musik Direkt, Ung på Scen, LEL-EL och SPYMF on stage rekommenderar jag.
Mer pengar till Wickmanska hade inte varit fel. De erbjuder ikväll, utöver sitt vanliga kaffe, te, mat och tilltugg, bland annat musik från Martin & Albin, Loke, Sara Vikström Olsson (Som häromdagen tog sig till skånefinal i musik direkt) med mera. Det bjuds på föreläsningar, workshops, alternativkonst, poesi och dans.
Program till ikväll finns här.
Kulturnatten är också ett stort, välbesökt och positivt arrangemang Lund drar igång varje år. Resultaten av dessa arrangemang och satsningar är inte bara att ungdomar "har någonstans att vara", vilket i sig är otroligt viktigt. Det gör också att det kulturella ungdomslivet blir otroligt levande. Det finns i Lund lokalungdomsband som säkert majoriteten av Lunds ungdomar känner till. Folk ger sig dessutom ut och träffar varandra, vilket ger ungdomslivet i Lund en speciell anda. En anda av närhet som jag tror bidrar till att minska mängden hat- och våldsbrott unga sinsemellan.
(Glöm inte att följa rättegången på trial.thepiratebay.org (spectrial) )
EU i sitt ässe
Men det är inte kvalitén jag motsätter mig. Det är idén att ta våra skattepengar för att göra en tecknadcirkusfilm. Resten av cirkuskampajnen verkar inte bättre.
EDIT: Länken verkar inte fungera längre.
Juridifiering på ett annorlunda sätt
"En kvinna i Vaggeryd har anmält en tioåring till polisen för att barnet hade hotat med sin pappa och med att kolla upp kvinnan på nätet när hon sade till om att tioåringen skulle låta bli att spela boll utanför en sporthall, skriver Dagens Nyheter. Som jurist börjar jag undra vart förmågan att ta konflikter har tagit vägen.En femtiofemåring kvinna mäktar alltså inte med en tioårings raljerande, utan känner sig nödsakad att vända sig till polisen. Det är skrämmande på många olika sätt. Dels undrar jag vilket självförtroende som vuxen kvinnan har. Dels undrar jag när vi fick för oss att polisen är till för att ta tioåringar i örat. Dels undrar jag hur i hela friden vi kom dit att kvinnan ens tänker på brott, polis och straff när en näsvis tioåring “hotar” med pappa..."
"Hej FRA!Dessutom kan ni läsa hur Rick Falkvinge svarar på att det är svårt att engagera unga i politiken. Att Falkvinge, som leder ett parti utanför riksdagen men med en ungdomsrörelse som snart är större än SSU, kommer med bemötandet känns självklart.
Det finns ingen anledning att läsa mitt mail. Jag har ingenting att göra med Hamas, FARC eller PKK. Jag har aldrig gjort Sawm eller tillverkat en bilbomb, jag vet knappt ens vad fatwah betyder. Men tack för visat intresse!
PS. Terroristattacker kommer knappast att planeras över okrypterade mail. Sabba FRA-lagen på www.hejfra.se"
Ja, jag deltar i bojkotten
Åtta av åtta politiska ungdomsförbund vill legalisera fildelning skriver Rick Falkvinge och jämför med biblioteksfrågan.
Efter den här nyheten skriver Henrik Alexandersson att "Nu har vänstern 19 månader på sig att försöka skrämma upp svenska folket om kärnkraften. Räkna med högt tonläge."- Han har rätt, för det är det vänstern är bra på. Inget annat.Den globala treveckorsbojkotten mot mediaindustrin börjar idag. Scaber Nestor skriver här. Henrik Alexandersson skriver också här. Facebookeventet finns här. Jag deltar i bojkotten. Jag stödjer inte legaliserad fildelning fullt ut. Men jag stödjer helhjärtat trycket på mediaföretagare att förändra sitt sätt och sin attityd.
Märk väl att bojkotten handlar om inspelad media. Färdiglagrade minnen av alla de slag är förbjudna att köpa. CD, DVD, Tv-spel, och liknande. Bio är också förbjudet. Men liveframträdanden är helt tillåtna, inkluderar självklart teater.
En liberal om upphovsrätten
Men hur liberal är egentligen tanken om att förbjuda ägande? Det finns egentligen två sätt att se på det.
Att hävda ett ägande över kunskap och media kan verka idiotiskt. Likaså att hävda ägande över en idé eller en åsikt. Kan ett samhälle verkligen må bra av detta? Bör det inte spridas för att nå sin maximala positiva effekt?
Rätten till ägande är viktig för mig. Och upphovsrätten (och patenträtten) är i grund och botten en rättighet till att hävda ägande över ett verk. Kan ett liberalt samhälle verkligen begränsas genom att förbjuda den här rätten?
Jag anser att båda är otroligt starka argument. Samtidigt som rätten att kunna hävda ägande är otroligt viktig verkar det meningslöst och dessutom improduktivt att hävda ägande över idérelaterade abstrakta ting, såsom kunskap, media och åsikter. Så jag vill blanda in en tredje liberal grundtanke. Folkets fria val.
Personligen vill jag ha en mindre framträdande upphovsrätt. Jag vill inte att folk hävdar vinstintresse och ägande av idérelaterade ting. Det finns andra sätt att tjäna pengar. Men samtidigt hävdar jag rättigheten att, om man vill, få äga tinget.
Det handlar om skadliga program från t.ex. polisväsende och underrättelseorganisationer.
Ännu mer omoget kärnkraftstrams. Jag vet inte om personen försöker vara konstnärlig eller bara publicerar ett ogenomtänkt inlägg.
"Gatstenen vinner aldrig." skriver Magnus Andersson om AFA-medlemmen som misshandlade en nationaldemokrat.
Nivån på kärnkraftsmotståndet
"Det har hela tiden funnits en majoritet kvinnor bland dem som säger nej. Ingen vet om det beror på att kvinnor är mer realistiska när det kommer till att inse konsekvenserna vid stora olyckor, eller om de allmänt är mer skeptiska till stora sårbara tekniska anläggningar."Jag vet inte heller. Jag vet inte varför Åsa Moberg skriver som hon gör. Jag vet inte om hon är allvarlig. Jag vet inte varför Newsmill publicerar sådant här. Visst ska alla åsikter få plats. Men ska de inte vara välgrundade och välformulerade? Det här låter som rent PK bullshit.
Jag är glad över kärnkraften iallafall. Kanske för att jag är man. Kanske för att jag är brunögd. Kanske rentav för att jag är Skåning. Vem vet? Vem vet var i våra kromosomer anlaget för riksbedömning, skepticism eller kärnkraftspositivitet ligger.
Henrik Alexandersson skriver om Mona Sahlins roande position nu. Upp till bevis!
Modern kultur?
Datorspel ses ofta som ett problem. Man säger att många blir beroende av spel som t.ex. World of Warcraft och Counter-Strike. Visst finns det spel av lägre och högre kvalité. Inte konstigare än att vissa tillbringar sina dagar med att lusläsa billiga pocketdeckare när vissa läser Strindberg. Det är klart att det finns många som anser att datorspel inte bör räknas som kultur. Dessa är enligt mig för konservativa. Många datorspel är inte mer än interaktiva böcker. Interaktiviteten kan bidra att ge många fler perspektiv och aspekter till ett konstverk. Datorspelsprocucenterna är knappast heller de första som använt interaktivitet i sin konst.
Johannas simplaste krav är inte stort. Ge datorspel samma sexprocentiga moms som böcker. För de är lika mycket konst och kultur båda två.
Mailkontakt
"Hej,
jag blev positivt överraskad av att få ett exemplar av SD-Kuriren i brevlådan idag. Att jag, till skillnad från många, blir glad av det är för att jag länge längtat efter ett bredare spektrum i riksdagen. Jag tror att ni kan erbjuda det här. Jag har några frågor angående era principer jag skulle vilja ha svar på. Eftersom jag inte hittade en bra kontaktmailadress på er hemsida sökte jag på din blogg, och fann den här.
1. Om ni kommer in i riksdagen, vilket block skulle ni föredra att bilda regering med?
2. En av mina största kärnfrågor är den växande censur- och förbudskulturen (Över nät och i det vanliga samhället) eftersom jag anser att det hotar demokratin. Hur ställer ni er till frågor som censur, ökade befogenheter att hindra informationsspridning och hindrande av anonymitet?
3. Jag märker att ni är negativa till islam. Bör inte ett demokratiskt land ha en religionsfrihet? Det finns ju trots allt muslimer som är som vilken svensk som helst.
4. Har ni någon policy gällande utrikespolitik rörande mellanösternkonflikter? I dagsläget syftar jag mest på konflikten mellan Israel och Palestina.
--
Praetérea cénseo Spyken esse deléndam
Mvh Isak"
Deras svar:
"1. Vi kommer bilda regering med det block som ger oss störst möjlighet att genomföra delar av vår politik. I dagsläget ser det dock ut som att det är de borgliga som står oss närmast i invandringsfrågan.
2. Vi är ett parti starkt förespråkande av yttrandefrihet och demokrati. Censur, hindrande av informationsspridning och anonymitet står långt ifrån oss.
3. Självklart ingår religionsfrihet i ett demokratiskt samhälle. Det innebär dock inte att man med hänsyn till religionen kan utkräva lagändringar, uppförande av byggnader eller specialmat.
4. Vi har ingen policy om mellanösternkonflikten, dock finns det företrädare i partiet som på det privata planet är starka förespråkare av staten Israel.
Mvh
Eric
Sverigedemokraterna"
Fråga tre var lite oklar, synd, men annars är jag nöjd med svaren.
SD-Kuriren
Tidningen var överlag bra. Förstasidan var bra skriven. Fakta om invandring (sid 2), Fördomar och okunskap om invandringen? (sid 6) samt Fakta, problem och lösningar (sid 7). Däremot är jag ganska skeptisk till de artiklar som behandlar frågor om islam. Bland annat för att deras hänvisningar inte är de bästa, och att de drar lite förhastade slutsatser om religion.
Jag kan dessutom säga att jag inte håller med svenska folket (enligt integrationsverkets Integrationsbarometern).
Jag anser inte, tvärtemot majoriteten, att utlänningar som begått brott bör utvisas.
Jag anser inte att religiösa friskolor tvunget motverkar integrationen.
Jag anser att vi borde utbilda imamer, lika statsfinansierat per troende muslim, som präst per troende kristen.
Jag anser inte att muslimer bör anstränga sig mer för att anpassa sig till det svenska samhället. Jag anser att alla invandrare som är motvilliga till integrationen bör anstränga sig mer.
De har även ett par tänkvärda citat i tidningen. Dels citat som finns på sidan 11 för er som har tidningen. De bästa är på baksidan, där de citerat två av Sveriges största politiker. Märk väl användningen av orden vi och ni hos Sahlin, försöker hon skapa en vi och dom-känsla, som är negativ mot oss? Det är sjukt vad folk gör för att ses som PK:
"Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån"På deras hemsida finns mer information och argument. Deras bemötande av stämplingen mot dem (rasism, fördomar, Hitler, you name it) är otroligt intressant.
- Fredrik Reinfeldt (m)
"Jag tror att det lite är det som gör svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommar och sådana töntiga saker."
- Mona Sahlin (s)
"3. "Sverigedemokraterna är högerextrema"Här hittar du deras stämplingsbemötanden. Här hittar du en kort sammanfattning av deras principer. Jag har mailat ett par frågor till Jimmie Åkesson och Martin Kinnunen också, svaren dyker upp här på bloggen i framtiden.
- Om det är "höger" att vilja värna vanliga svenskars intressen, att värna trygghet för alla och verka för minskade klassklyftor - javisst! Då är sd ett "högerparti"...
Om det är "extremt" att ta avstånd från våld och att arbeta tålmodigt demokratiskt - javisst...
[...]6. "Sverigedemokraterna är odemokratiska"
- Hur då? Man har givit ordet "demokrati" en helt ny innebörd. Istället för att bekänna sig till vissa principer om yttrandefrihet, respekt för majoritetsbeslut med mera har det i etablissemangets tappning kommit att betyda att i ”viktiga” politiska sakfrågor hålla med makthavarna. I invandringsfrågan måste man således vara anhängare av en omfattande och kravlös invandring.Hur kan man påstå att ett parti, som:
Försvarar mänskliga fri- och rättigheter. Respekterar gällande lagar. Konsekvent tar avstånd ifrån våld. Ovillkorligt sluter upp bakom demokratiska principer. Förordar en politik som redan är praktik i våra grannländer, Finland och Danmark... ... är odemokratiskt? I sådant fall måste, i konsekvensens namn, också Finland och Danmark vara odemokratiska länder"
Om mig
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat.
Vilka rättigheter jag hävdar
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.
Bloggarkiv
-
▼
2009
(261)
-
▼
februari
(26)
- En värld i förändring
- Är piraternas ideologi att vara snåla?
- Glädjebud
- Slacktivism
- Ur en lanserad artists ögon
- DN skriver om respekt inför lagen. IDG.se skriver ...
- Lustigkurrar
- Pirater
- Valkretsledare
- En bit in från rättegången
- Rättegång i full gång
- All vetenskap är genusvetenskap
- Rick Falkvinge om gammelmedia
- Den berömda rättegången
- Den efterlängtade kritiken (!) och kulturliv i Lun...
- EU i sitt ässe
- Juridifiering på ett annorlunda sätt"En kvinna i V...
- Rättegången kan följas via piratbyråns egna sida "...
- Statement
- Ja, jag deltar i bojkotten
- En liberal om upphovsrätten
- "Tre av företagen – Symantec, PMC/Panda och AVAST ...
- Nivån på kärnkraftsmotståndet
- Modern kultur?
- Mailkontakt
- SD-Kuriren
-
▼
februari
(26)