Magnus Andersson till riksdagen!

Jag gillar att promota de få kandidater i andra partier som faktiskt är bra. Ta det inte fel, ni ska fortfarande rösta på oss, men om ni nu tvunget ska rösta på centern är Magnus Andersson ett riktigt bra alternativ!
Magnus Andersson är:
- En positiv kraft för svenskt entreprenörskap och svensk arbetsmarknad:
"Magnus tror på drömmar och anser att företagare är människor som vill försöka leva på sina drömmar. Ju mer fri arbetsmarknad, desto mer folk som vågar förverkliga sina fantastiska idéer."
och
"En av de viktigaste åtgärderna för att unga människor ska komma in och få möjlighet att stanna kvar på arbetsmarknaden är förändringar av LAS (Lagen om anställningsstopp). LAS gör det svårare för arbetsgivare att både anställa och behålla unga människor. "
- Vad som behövs för en hållbar IT-politik:
"Under de senaste årens intensiva debatt kring personlig frihet och integritet har Magnus Andersson gjort sig känd som aktiv motståndare till Ipred-lagen och FRA-lagen."
och
"Den enskilda människan inte ska anpassa sig efter omoderna rättigheter, utan att omoderna rättigheter ska anpassa sig efter Den moderna människan."
- Viktig för ett bra miljöarbete:
"Miljöarbetet ska utgå från ekonomiska drivkrafter, inte den förbudspolitik som vänsterpartierna driver."
- Upphovsman till citatet:
"En trovärdig och långsiktig fred kan bara komma den dagen palestinierna leds av en organisation som älskar sitt folk mer än de hatar Israel."
- En smula kaxig:
"Sveriges Riksdag behöver Magnus Andersson.

Det värmer."
- helt enkelt en väldigt bra, liberal och modern politiker.

Läs själv hans "Därför kandiderar jag till riksdagen".

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det som inte går att förstå är hur han kan kandidera för det partiet. Är han en hycklare som "skickats fram" för att försöka behålla de som är kritiska ? Som Sigfrid ? De kan väl inte på allvar tro att deras partier kommer att driva den politik de säger sig förespråka ? /Anders

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

För det första: Jag lyfter fram Magnus Andersson som ett alternativ OM man ska rösta på ett riksdagsparti, i det här fallet (c).
För det andra: Genom den här typen av lobbyism kan vi kanske ge bra politiker i andra partier större genomslagskraft.
För det tredje: Glöm inte piratpartiets mål. Vår orsak, och därmed existens ska försvinna. Vårt mål är att alla politiker ska tänka som Andersson i IT-politiken (helst ännu mer åt vårt håll visserligen). Och Magnus är en bra politiker utöver sin ställning i våra frågor också.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Nejdå, Magnus Andersson är "integritetsvän" av rang. Han har varit väldigt kritisk mot partiledningen, både internt och externt och han har är drivande i Centerpartiets interna integritetsarbete.

Sedan är han väl som alla andra, en människa och det är inte han som bestämmer Centerpartiets politik, tyvärr.

Jag är själv aktiv Centerpartist men röstade Pirat l EU-valet, för att skicka en tydlig signal till partiledningen...

Läs mer här: EU-valet - därför röstade jag Pirat

:-)

Anonym sa...

Ok, då får jag väl tro att han är bra. Det borde dock finnas en gräns för hur länge man kan fortsätta jobba inifrån ett parti som bedriver en politik som man själv inte kan stå för. /Anders

Markus "LAKE" Berglund sa...

Det är väl inte så konstigt Anders. Piratpartiet har ju som långsiktigt mål att avskaffa sig själva, och vilket part ska man gå till då?

SJälv är jag också Centerpartist och gillar deras idéprogram till 85%, och de övriga försöker jag förändra. För tilfället är de sista 15% så viktiga att jag delvis har tagit avstånd från Centerpartiet (på EU-valdagen tex) men jag stödjer fortfarande tanken med decentralisering, småskalighet och liberala grundvärderingar, som utgör Centerpartiets tankegods.

Anonym sa...

En röst på centern är fortfarande en röst på centern.

Sen kan man ju tycka vad man vill om någon som försvarar olagligt ockuperande makt som begår samma brott de hela tiden försöker gömma sig bakom inför världen. De nya nazisterna, helt klart. Eller möjligen nya Apartheid. Kolonialvälde när det är som fulast.

Isak Gerson sa...

Angående de tre sista meningarna i föregående talare hänvisar jag till rules of the internet #14 "Do not argue with trolls - It means that they win".

http://encyclopediadramatica.com/Rules_of_the_internet

Anonym sa...

85% Centerpartist men de viktigaste 15% gillar du inte! Om man tar bort de viktigaste 15% från vad som helst så är det väl oftast inte så fantastiskt! Visa lite stake och överge partiet helt! DÅ kanske, kanske det kan bli någon förändring.

För tillfället håller jag med Swartz:
"Utradera centerpartiet. De behövs inte. Väljarna kan gå till Miljöpartiet och Piratpartiet i stället och få högre odds på insatsen. Centern belönar ju ryggradslösa politiker som sviker sina väljare och ideal. Japp, hon blev vice gruppledare igår. Partiet har förlorat sitt existensberättigande. Helt."

/Anders

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Nej, jag skulle gärna se att centern stannade. Jag tror partiet som helhet kan svänga. Och gällande icke-fildelningspolitik är de bra mycket bättre än pp (som inte har annan politik) och mp.

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper