I rörelse

Saker händer inom piratrörelsen. Först och främst vill jag uppmana att skriva på den namninsamling som startats för en lag om intellektuell allemansrätt. Finns även en facebookgrupp för slacktivister. Kan läsas hos Opassande och Mårtensson.

Genom Rick hittar man en fantastisk artikel från imperiet om Sverige och teknikutvecklingen vid namn "Why Sweden rules the web". Den leder tankarna inte helt osökt till ett par gamla krönikor och ett gammalt blogginlägg om Sveriges tekniska och demokratiska utveckling, och deras samspel.

Piratpartiet hade ett styrelsemöte utan tonvis av upptryckta papper, utan långa transportsträckor och utan att behöva vara AFK.

En pirat blev sparkad från jobbet på grund av sin politiska tillhörighet samtidigt som Marcin bekräftar att pirater jobbar på ett demokratiskt sätt.

2 kommentarer:

Kraxpelax sa...

PRECIS. Det här är skitigt värre. - Och varifrån kommer allt detta onda? Jo från Stora Satan USA! Kom ihåg det. Fatwan lyder: bojkotta upphovspaschorna! Jan Guillou är ett vrak, Alexander Bard är ett lik, leve den immateriella allemansrätten!

La lutte continue.

- Peter Ingestad, Solna

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Om man kan skylla allt på USA tror jag inte. Visst har de ett ganska kasst rättssystem, men jag tror det har mycket att göra med maktförflyttningen till Bryssel och svenska riksdagsledamöters inställning.

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper