Spykister ett ämne för konstfack

Igår kunde man på 4chan (borttaget) och Flashback läsa om ett hot mot Spyken om att någon idag skulle mörda minst 17 personer. Hotet är som följer:
"German biatches
You think you are so cool with your 16 frags?
Well, in Sweden you are not. Even a seven years old nigger can get 16 frags here.
I will show you. 12-03-10 will never be forgotten.
Spyken in Lund will never be the same again.
I have spoken.
Inb4 niggers and jews"
Det kan också läsas om i två artiklar i KvP och två artiklar i SDS (bland annat). På svt.se kan man istället läsa artikeln "Skolhotsskämt troligtvis inte brottsligt". Där förklaras det att skämtet inte var seriöst. De tar bland annat upp att hotet lades upp på internetforumet 4chan (eller /b/ som vi på internet kallar det). Dock får man inte glömma att 4chan har en historia av våldshot som varit seriösa.

Men skämtet verkar bedömas som ej seriöst, och därför kommer kanske de som stod bakom hotet att gå fria. Hela situationen är ganska lik konstfackshistorien, då en s.k. konstnär fejkade ihop en hel historia om självmordsförsök som kostade samhället pengar, sjukvården effektivitet och påverkade en bunt människor negativt.

Kanske borde dessa Spykenelever söka sig till Konstfack? De verkar vara inne på samma tankar. Att sätta sig själv i centrum på andras bekostnad. Då skulle hoten t.o.m. ge dem mat för dagen.

3 kommentarer:

kd35a sa...

"4chan (eller /b/ som vi på internet kallar det)"

Skulle jag nog inte vilja säga, /b/ är ju random-delen av 4chan, finns ju fler som t ex /v/ (video games), /g/ (technology), m. fl.

P.S. /h/ borde du tycka om ;) D.S.

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Hah, det tror du! xP

Grejen är ju att /b/ är själva grejen med 4chan nuförtiden. Ingen förutom de som skriver där bryr sig ett skit om resten av 4chan, men /b/ är vida berömt.

Ask /b/ yourself! ;)

kd35a sa...

4chan != /b/

Dock är /b/ det man oftast går in på om man går till 4chan :p

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper