Om piratsekreterare

Henrik Alexandersson diskuterar vilka sekreterare som kan komma att anställas för Christian Engströms räkning. Som bekant får han 17 000 euro att anställa sekreterare för (Oftast mellan 3 -5 sekreterare). Först nämns två från EU-listan, vilket har skapat lite kontrovers (särskilt den första). Partiledare och sexa Rick Falkvinge och tvåa Amelia Andersdotter.

Aftonbladet gick häromdagen ut med bullshitartikeln att Rick Falkvinge ska "anställa sig själv" för 17 000 Euro. Naturligtvis bullshit. Christian Engström anställer Rick för att Rick gör ett jävligt bra jobb. Christian kommer fortfarande behöva partiet, och Christian kommer definitivt behöva sin nära kollega Rick Falkvinge!

Den andra personen är Amelia. Det hade varit fantastiskt att anställa Amelia! Amelias mer personliga politik är helt fantastisk. Men det var inte därför hon var min favoritkandidat. Det var för hennes enorma kunskaper om EU och om internationell politik. För att Amelia verkligen vet hur man förändrar. Jag tror att Amelia, bara genom att få en stol i Bryssel, kan göra mycket för att hålla internet fritt, att friheter respekteras, och att överflödig immaterialrätt bryts ner. Dessutom kan det ju hända att Lissabonfördraget går igenom. Då får Amelia Andersdotter en plats själv. Vad är då bättre än förberedelse?

Tredje personen som spekuleras i kan kännas lite konstigt för vissa. Vänsterpartisten Erik Josefsson. Varför anställer man en vänsterpartist? Erik Josefsson definitivt en av de bästa integritetskämparna i EP! Vi har bland annat honom att tacka för Telekompaketet. Hans kunskap om integritet och teknik är stor, liksom hans EP-vana. Dessutom är hans åsikter väldigt lila!

Men det är den fjärde personen som jag är gladast för. Henrik Alexandersson själv! Denne mannen har i flera år synat EP, Riksdagen och annan europeisk (och lite amerikansk) politik från topp till tå för att hitta brister, bluffar, demokratiska underskott och integritetskränkande åtgärder. Han har kämpat oavbrutet för liberala värden, mot censur och verkligen lyckats påverka. Han har definitivt förtjänat en stol i Bryssel. Dessutom behöver piratpartiet en blå sekreterare efter vänsterpartisten Erik Josefsson och den socialdemokratiske Amelia Andersdotter.

Men frågan är: Kommer Henrik Alexandersson kunna fortsätta rapportera oberoende?

6 kommentarer:

Björn sa...

Erik Josefsson satt inte i EP förra mandatperioden. Däremot stod han med på vänsterpartiets valsedel (rätt långt ner) i valet i år.

Och att anställa en vänsterpartist som varit en av de flitigaste aktivisterna de senaste åren är väl inte konstigare än att göra det med en liberal dito?

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Snap! Rättat! Skillanden mellan HAX och Josefsson är att Josefsson tillhör ett konkurrerande parti. HAX tillhör piratpartiet.

Anonym sa...

Fortsätter mitt månatliga bidrag till hr Falkvinge om han lovar att unna sig sin whiskybiff ... mvh Lennart

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Låter bra. A man's gotta eat! :)

Patrask sa...

Jag ser gärna tredjenamnet Mattias Bjärnemalm i Bryssel. Han är otroligt vältalig och karismatisk och har iaf gjort ett bra jobb i Uppsala.

Sen är de andra namnen väldigt bra de också!

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Ingen tvekan om att mab är bra. Men jag är så girig att jag helst vill ha kvar honom i Sverige.

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper