Rick Falkvinges jäv, kommentarer

"– Jag kan hålla med om att det var ganska dumt. Det är klart och tydligt jäv, säger Isak Gerson, kommunledare för piratpartiet i Lund, till Nyheter24. "
står det i artikeln i Nyheter24 om Rick Falkvinges jäv som också DN tar upp.

Och oavsett hur Rick Falkvinge ser på det är det jäv att rösta om sin egen lön . Oavsett om Rick röstade för medlemmarnas räkning eller sina egna intressen är det jäv. Oavsett. Det är både både ostrategiskt och högfärdigt att påstå att man klarar sig från jäv för att man anser sig kapabel att rösta för medlemmarna när man leder ett parti som fört en större vendetta mot en jävig domare nyligen. Men det är bra att han skriver en ursäkt ändå.

Förtydligande: Jag motsätter mig inte att Rick Falkvinge får lön. Han jobbar hårt och mycket. Mer än heltid. Jag motsätter mig i första hand att han satt med under sina egna löneförhandlingar, det är fel oavsett röstutfall. Jag motsätter mig också summan, men det är en annan, mindre fråga.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ett sådant här agerande visar att Falkvinge inte är intresserad av annat än pengar. Aldrig mer förtjänar han/ piratpartiet min röst. Han borde skämmas att ens komma på tanken. Svärta ner piratpartiet med ett så nedsligt agerande. SKÄMS !

grey sa...

Till anonym: ett litet tips är att kolla upp vad de andra partiledarna får för lön. Rick har fortfarande minst med hästlängder, och även om han får denna lön tills nästa år har han fortfarande gått med en mycket stor personlig förlust på att starta partiet.

Fodak sa...

Detta är fullständigt obegripligt! Här har vi en människa som kämpar för en mycket god sak och så gör han på detta viset. Sanslöst! Så fort folk blir politiker så försvinner deras sunda förnuft all världens väg! Trodde han inte att detta skulle komma fram? Höjden av arrogans!

Anonym sa...

Jag röstade tydligen på ett omoget parti. Ett parti för leksugna pojkar, oavsett ålder. Mycket besviken på hur Piratpartiet skött sitt förtroende de fått av oss väljare. Självklart är det jäv att delta i en omröstning om sin egen lön.
Från en besviken manlig väljare!

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Första anonyma: Om du sett hur Rick arbetat sedan 2006 hade du förstått att Ricks engagemang inte handlar om pengar. Samtidigt som det var ett fruktansvärt misstag att delta i omröstningen är det synd att folk har så mycket fördomar.

Andra anonyma: Döm inte hela partiet, Rick har inte stöd för sin jävshandling. Det var hans fel.

Anonym sa...

Usch, vilka klantiga amatörer det finns i den styrelsen...

Så lite skärpning nu va, ta nya tag och kom ihåg att för klantskallar går det illa i politiken. Ett färskt exempel är den stackars landshövding som falluckan öppnades för idag.

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper