Mailkontakt

Mitt mail:
"Hej,
jag blev positivt överraskad av att få ett exemplar av SD-Kuriren i brevlådan idag. Att jag, till skillnad från många, blir glad av det är för att jag länge längtat efter ett bredare spektrum i riksdagen. Jag tror att ni kan erbjuda det här. Jag har några frågor angående era principer jag skulle vilja ha svar på. Eftersom jag inte hittade en bra kontaktmailadress på er hemsida sökte jag på din blogg, och fann den här.

1. Om ni kommer in i riksdagen, vilket block skulle ni föredra att bilda regering med?
2. En av mina största kärnfrågor är den växande censur- och förbudskulturen (Över nät och i det vanliga samhället) eftersom jag anser att det hotar demokratin. Hur ställer ni er till frågor som censur, ökade befogenheter att hindra informationsspridning och hindrande av anonymitet?
3. Jag märker att ni är negativa till islam. Bör inte ett demokratiskt land ha en religionsfrihet? Det finns ju trots allt muslimer som är som vilken svensk som helst.
4. Har ni någon policy gällande utrikespolitik rörande mellanösternkonflikter? I dagsläget syftar jag mest på konflikten mellan Israel och Palestina.

--
Praetérea cénseo Spyken esse deléndam
Mvh Isak"

Deras svar:
"1. Vi kommer bilda regering med det block som ger oss störst möjlighet att genomföra delar av vår politik. I dagsläget ser det dock ut som att det är de borgliga som står oss närmast i invandringsfrågan.

2. Vi är ett parti starkt förespråkande av yttrandefrihet och demokrati. Censur, hindrande av informationsspridning och anonymitet står långt ifrån oss.

3. Självklart ingår religionsfrihet i ett demokratiskt samhälle. Det innebär dock inte att man med hänsyn till religionen kan utkräva lagändringar, uppförande av byggnader eller specialmat.

4. Vi har ingen policy om mellanösternkonflikten, dock finns det företrädare i partiet som på det privata planet är starka förespråkare av staten Israel.


Mvh

Eric
Sverigedemokraterna"

Fråga tre var lite oklar, synd, men annars är jag nöjd med svaren.

2 kommentarer:

Kulturbäraren sa...

Svaret på din tredje fråga är att Sverigedemokraterna självklart står för demokrati och religionsfrihet. Däremot vill man förbjuda fullskaliga moskéer men tillåta bönelokaler för muslimer i vanliga, neutrala byggnader. Man vill inte att halalslaktat kött och liknande ska tillåtas i skolan. Inte heller vill man att sharialagar ska tillåtas i Sverige:

http://www.sr.se/Diverse/AppData/Isidor/files/83/2113.pdf

Persson sa...

Hej Isak!

Trevligt att du har fått upp ögonen för den Sverigedemokratiska politiken. Det skulle vara trevligt om du besökte SDU´s community: http://ungsvensk.se :) Där kan du också ställa frågor om det är något du undrar.

Mvh Persson

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper