Nivån på kärnkraftsmotståndet

Åsa Moberg skriver på newsmill idag under rubriken "Därför har kvinnor alltid sagt nej till kärnkraft". Jag var skeptisk redan vid rubriken. Ordet "skeptisk" signalerar iochförsig osäkerhet. Jag visste att artikeln var bullshit redan när jag läste rubriken. Hon skriver:
"Det har hela tiden funnits en majoritet kvinnor bland dem som säger nej. Ingen vet om det beror på att kvinnor är mer realistiska när det kommer till att inse konsekvenserna vid stora olyckor, eller om de allmänt är mer skeptiska till stora sårbara tekniska anläggningar."
Jag vet inte heller. Jag vet inte varför Åsa Moberg skriver som hon gör. Jag vet inte om hon är allvarlig. Jag vet inte varför Newsmill publicerar sådant här. Visst ska alla åsikter få plats. Men ska de inte vara välgrundade och välformulerade? Det här låter som rent PK bullshit.

Jag är glad över kärnkraften iallafall. Kanske för att jag är man. Kanske för att jag är brunögd. Kanske rentav för att jag är Skåning. Vem vet? Vem vet var i våra kromosomer anlaget för riksbedömning, skepticism eller kärnkraftspositivitet ligger.

Henrik Alexandersson skriver om Mona Sahlins roande position nu. Upp till bevis!

6 kommentarer:

kd35a (pp) sa...

Kolla in denna då. :p

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

HAHA! Uppenbarligen någon mogen person som lärt sig ctrl+c och ctrl+v.

Valter Lindmark sa...

Du är duktig på att förlöjliga men missar att svara på den viktigaste frågan - varför är det så att en stor majoritet av alla kvinnor alltid har varit, och fortfarande är, kärnkraftsmotståndare?
Är det bara en slump?

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Jag tycker den typen av paralleller är otroligt korkade. Det är ogrundade generaliseringar. Hur kan könet på något sätt ha att göra med kärnkraftsmotståndet?

Valter Lindmark sa...

Det kan jag inte svara på (jag har inte ens läst artikeln så jag är rätt oinsatt för tillfället). Men om det verkligen är så att en majoritet av alla kvinnor alltid sagt nej till kärnkraft tycker jag att det är rätt intressant. Jag tror absolut inte att det har med intelligens att göra men kanske med kultur, uppfostran etc.

Länken där någon visar hur många generationer som kommer att drabbas av kärnkraftsförvaring tycker jag egentligen inte heller att man kan Hähä: a bort. Den gör det plågsamt tydligt att mänskligheten antagligen kommer ha dött ut innan avfallet är ofarligt.

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

"Den gör det plågsamt tydligt att mänskligheten antagligen kommer ha dött ut innan avfallet är ofarligt."

Om vi fortsätter använda fossila bränslen i den takt vi gör idag, istället för att utnyttja fysikens nya lösningar (t.ex. fission i nuläget) så kommer vi vara döda långt innan avfallet är ofarligt. Är det det vi vill?

Jag har aldrig sett det belagt att kvinnor skulle vara mer kärnkraftsnegativa. Men om jag skulle se det skulle jag se det som propaganda. ALLA politiska grupper använder standardavvikelse i statistik till sin fördel. Särskilt genusaktivister och främlingsfientliga är bra på detta.

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper