Allt för att få makten

Det är lustigt, den här dansen som heter riksdagspolitik. Det är lustigt, hur man alltid dansar med alla. Det är lustigt, hur partier som är så desperata att behålla sin makt utger sig för att vara lika bra som sina motståndare.

Centerpartister som vill värna om integriteten och se om upphovsrätten. Miljöpartister och vänsterpartister som hävdar att de slåss för samma saker som piratpartiet. Folkpartister och moderater som tar idéer från sverigedemokrater.

Och någonstans däremellan ska alltså folk kunna se partierna bakom löften. Kommer någon ihåg förra riksdagsvalet? Kommer någon ihåg Fredrik Reinfeldts bevingade ord som yttrades precis innan valet?
"Vi ska inte jaga en hel ungdomsgeneration" sa Fredrik Reinfeldt sommaren 2006. Reinfeldt skulle befria oss från Bodströmsamhället! Blev det så?

Reinfeldt jagade inte ungdomsgenerationen! Han jagade hela staten istället!

Just a reminder om hur riksdagspolitik fungerar. Att de som sitter vid makten hellre vill ha väljare än att sanningsenligt hålla sig till sin ideologi.

7 kommentarer:

Kalle sa...

Till hans försvar så sa han faktiskt att -->VI<-- inte ska jaga en hel ungdomsgeneration så på så vis får man väl hålla med honom.

Kaysow sa...

Han kom ju med en förklaring i Agenda. Det hette förmodligen att de inte skulle jag en hel ungdomsgeneration "med polisiära metoder".

Nu är metoderna visserligen både polisiära och rättsliga, men andemeningen var visst att han "trodde" vi snackade om polisresurser istället. Nu har privata intressen istället samma makt. Ungefär lika hederligt som att hålla kors alltså, förutom det faktum att det var en allvarligare fråga än om han hade borstat tänderna ikväll.

Kalle sa...

Rätta mig om jag har fel men innebär inte IRPED2 att även rättsväsendet tar ett kliv in i fildelarjakten?

Kalle sa...

...och även polismetodsutredningen :)

Anonym sa...

STAZI,, Vad behövs sägas mer.

Nej man säger vad man ska göra i förväg fast med lögn.

Reinfeldt TUGGA BLY din dåre.

Likaså gäller alla dom andra NWO idioterna.

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Jo, till viss del har ni rätt. Lite av attityden "VI ska inte jaga er, vi gör er fredlösa och låter folk fixa er, så kanske ni blir utpressade också."

Ayla Catpaw sa...

Jyri visade precis din blogg för mig och Vicke. HAHAHAHAH.
Lots of love. <3

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper