Piratpartiets EU-kandidat vill döda alla sverigedemokrater

Länk här.

Jag tycker sådant här är underbart. Till och med bättre än när politikerbloggen "avslöjade" att vi ville legalisera knark och horor, eller när dom "avslöjade" att vår partiledare gav sig in i politiken för att få knulla runt.

On the other hand, Camilla Lindberg från den enpersonsdelen av folkpartiet som faktiskt får försvara att de kallar sig liberaler har börjat blogga på Folkhjälte, Diva & Ledamot. Alla tre egenskaper hon nämner stämmer om henne, förhoppningsvis efter valet 2010 också!

Och på tal om enfrågeparti.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm - Njae kan nog inte hålla med. Har tittat på länken och de referenser som anges. Om de inte är falska så har ju damen i fråga rätt i sak.

Tror nog att våra partinamn har en förklaring eller två att skriva.

Mvh
Fredrik Larsson

Erik sa...

Kan du förtydliga. Tycker du att det är "undebart" att en av era toppolitiker säger sig vilja döda oliktänkande?

Då är du en lika god kålsupare som Felten.

Adam sa...

Smart uttalande av honom. :S Tur att jag inte kryssade i den pajasens namn när jag röstade på PP i alla fall,då hade jag skämts som fan idag, oavsett om det handlar om ett så vrickat parti som SD eller inte.

Sandlådeuttalande som inte hör politiken till.

Anonym sa...

Det där är hans egna åsikter och han är ju iaf ärlig. Dock ett ganska klantigt uttalande.

Nicholas Miles sa...

Det är ett gammalt foruminlägg där han med all sannolikhet talar metaforiskt - är det verkligen någon som på allvar tror att Björn vill införe systematisk avrättning av alla medlemmar i Sverigedemokraterna? Det är inte rimligt att klassa en forumpost som ett politiskt uttalande bara för att det råkade vara del av en transparent organisation. Om någon miljöpartist gått och sagt att det borde vara skottpengar på kärnkraftsutvecklare, hade det varit lika skandal då? Eller om en kristdemokrat sagt att de som förföljer folk pga religion borde hängas?

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Erik: Jag tycker det är underbart att någon faktiskt tror att en piratpartist aktivt arbetar för förföljelse á la Josef Stalin för att ta död på Sverigedemokrater. Hela inlägget verkar ju vara med en gnutta humor här och var. Särskilt den biten. Se svar till Nicholas.

Nicholas: Det är lite det jag menar. Lite skumt att när okända människor säger dumma saker (se t.ex. 4chan eller flashback) så tas det direkt som ett skämt. Men så fort det är någon som är partipolitiskt engagerad talar han blodigt allvar helt plötslig, oavsett hur fucked det låter.

Anonym sa...

@Nicholas
Du är ju inne på rätt spår. Björn är ju en mästare på att formulera sig ibland, men ingen kritiker tycks orka sätta sig in i vad han menar med "Petteristiskt" dödsstraff.

För den som bryr sig kan jag berätta att två månader innan detta foruminlägg skrevs uttryckte rapparen Petter i en intervju att alla fildelare borde avrättas. Dagen därpå meddelade han att det inte skulle tolkas bokstavligt, utan bara var ett uttryck för att han var sur på fildelare.

Så, om man vill, förstår man Björns formulering. Men man kan ju också stänga av hjärnan, ignorera ordet "Petteristiskt" och förutsätta att Björn förespåkar att gaskammare byggs åt folk med avvikande åsikter.

Men då får man vara bra dum...

Anonym sa...

Ahh där kom Oldtimer-gamer med exakt den förklaringen som behövdes. Allt är satt i ett samanhang och det stämmer.

Då är det bara Amelias påstådda anknytning till SUF som det är fråga om. Jag har inget tvivel om att det Finns en förklaring men den måste ges. Annars låter man påståendet stå oemotsagt och det kan bli använt som referens och till sist är man jagad av pressen för en idiotgrej.

Mvh
Fredrik Larsson

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Men wtf? Amelia verkar ha kontaktat dom i syfte att anordna en gemensam demonstration för en gemensam sak. Att vi har idéer gemensamt med SUF någon gång är inte värre än att Moderaterna och Folkpartiet har idéer som liknar sverigedemokraternas. Eller att sossarna inte har några idéer alls.

Min personliga åsikt är att kontakten var riskfylld, då en hel del SUF:are har en förmåga att slåss. Men ideologiskt ser jag inga problem.

ulf_pirat sa...

Det här är allvarligt, det här är precis vad media kan rikta in sig på när piratpartiet ska granskas och makten hotas. Han bör genast för partiets skull på något sätt ta avstånd från uttalandet. Det här är typiska saker som våra motständare kan ta vara på för att smutskasta oss, vi får inte ge dem detta. Dessutom måste även rasisters människovärde skyddas, även om jag inte är rasist. Jag avskyr deras åsikter.

Rollx sa...

Om man tror på demokrati, så måste man väl acceptera att folk får rösta på vad dom vill, även SD.

Det är bara muppar som vill försöka begränsa det fria valet.

Djuuuuup suck !

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Är det fortfarande folk som tror att han var seriös? Vad han bör göra är att förklara att han skämtade, och att han inte vill utrota sverigedemokrater. Absurdt att folk tror det.

Adde sa...

SD rapporterar om det på sin sida SD-Kuriren också.

Seriöst, så desperata SD är. De vet mycket väl att Piratpartiet kör över dem i EU-valet. Nu försöker de göra en höna av en fjäder - med andra ord så använder sig SD av exakt samma taktik som de menar att etalissemanget använder mot SD.

SD själva har ju uppvisat stora brister i åtgärder mot partimedlemmar som uttrycker sig olämpligt. Vad har tex hänt med Samuel Älgemalm som uttalade åsikter om islam som SD påstår sig ta avstånd ifrån? Vad händer med Björn Söder som förespråkar dödsstraff i strid mot SD:s åsikter i frågan?

ulf_pirat sa...

Jag tror inte att han var seriös, självklart, men detta är politik och då får man inte säga dumheter.Har man gjort det ska man ta avstånd från det om det uppmärksammas. Sådana är reglerna. Skulle vi acceptera om någon i SD sa att någon som de inte gillade förtjänar att dö? Jag skulle i alla fall inte gilla det.

Petter Myhrman sa...

Fast Feltén kommenterar på ett internt forum som inte är en officiell kanal för uttalanden från Piratpartiets sida. Att forumet sedan är öppet för Googlande är en helt annan sak. Kan man inte skilja på interna diskussioner och offentliga så är man riktigt amatörmässig som politiker vilket SD tydligt visar att de är här. Gudrun sade i Eftersnack igår samma sak. Vi måste ta lite höjd på saker och inte hugga urskiljningslöst bara för att SD gör det...

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper