Välkommen Henrik Alexandersson

Snubben som gödde mitt politiska intresse, Henrik Alexandersson, är nu pirat. Jag vill verkligen välkomna denna otroliga politiska aktivist till partiet. Jag förstår fullt de grunder han anger. Hur viktiga integritets-, demokrati- och övervakningsfrågor är. Och att det borde vara en självklar anledning att gå med i partiet. Att han dessutom också är en internetälskare och självklar internetvän gör det änne mer förståeligt. Det är bara i det friare flödet av kunskap och kultur som vi inte verkar hålla med varandra.

I slutet skriver han "Mina nya partikamrater får helt enkelt leva med att jag envisas med att köpa min musik på iTunes. ;-)"

Jag själv gillar att ha mitt på skiva. Jag handlar för det mesta på Repeat Records i Lund. Även andra skivhandlar. Jag handlar på Gleerups och även lite till brevlådan över internet.

Till sist. I inläggets huvud har han en bild på en av de två favoritfilmer vi har gemensamt (han brukar länka bilder och videos från båda), Dead Poets Society. Stark symbolik!

Den andra filmen är för övrigt ännu bättre, V for Vendetta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

kopimi.se har flyttat till kopimi.com

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Den sidan verkar inte heller fungera som den ska. I'll wait and see.

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper