Emmaboda

Från Emmabodabloggen:

IPRED

Nu skjuter musikindustrin sig själva i huvudet. Och vi känner liksom... att lägg ner nu innan det är för sent, medan kidsen fortfarande är intresserade av ny musik. Emmabodafestivalen tar absolut avstånd från musikens dödgrävare, och vi kräver upprop mot IPRED inom musikindustrin. Skulle någon artist pågrund av detta vägra att spela hos oss är det okej... vi klarar oss utan er.

Admin och resten

Synd bara att det är så dåliga band som spelar där. Annars kanske man skulle ha åkt!

2 kommentarer:

Olivia sa...

Eheee, vad är IPRED ?
(Jag vill verkligen fatta meningen med inlägget. Verkligen. Fastän jag måste visa mig dum inför hela världen.)

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Kort sagt: IPRED är en lag som tillåter bekämpning av fildelning med väldigt fula metoder. T.ex. tillåter den privatpersoner och företag att ta del av information som inte bör lämna polisen och andra myndigheter. Privata personuppgifter.

Det är främsta anledningen till att jag och så många andra (Majoriteten av svenska folket enligt opinionsundersökningar) är emot IPRED. Det är en lag som hör hemma i en diktatur och inte i en demokrati.

Dessutom är jag och resten av Piratpartiet emot de flesta fildelningsbegränsande lagar för att vi förespråkar fri spridning av kultur.


Läs gärna om ett lite längre analys av IPRED med tillhörande lagtexter:
http://isakgerson.blogspot.com/2008/12/ndringar-i-svenska-lagboken.html

eller när Timbuktu berättar i SVT om hur negativt dagens skivbolagsmarknad påverkar kulturen:
http://isakgerson.blogspot.com/2009/02/ur-en-lanserad-artists-ogon.html

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper