Dataintrång och förtal eller När the good guys är the bad guys

Nu rapporterar Brokep och Rick Falkvinge tillsammans med Aftonbladet om APBs (Antipiratbyrån) kriminella handlingar. Förutom klassikerna APB gör (Dataintrång, förtal, olaga hot o.s.v.) höjs nu rösten om ett nytt brott. Falkvinge skriver:
"Enligt Brokep finns det ett videoklipp på när Henrik Pontén berättar att Rouge, infiltratören på Bahnhof, fick sexhundratusen kronor mer eller mindre i handen för sitt arbete.
[...]
Det som plötsligt slog mig är frågan varför Skatteverket och Ekobrottsmyndigheten inte är mer intresserade av Antipiratbyråns verksamhet. En utbetalning på svartlön på sexhundratusen kronor till en person är inte småpengar — kroggruppen på Stockholmspolisen skulle hjula på kontoret av lycka om de hittade något så flagrant. Här finns det ju i svart på vitt."
Annat intressant är hur svenska politiker börjat se det effektiva i det här med skitsnack och smutskastning. Jag märkte det redan när man gav sig på Littorin för att han kommunicerade med sin flickvän på ett annat sätt än han bemöter kollegor i arbetet. Nu har man på politikerbloggen givit sig på Rick Falkvinges facebookvanor också. Nyheten är som följande:
"Rickard Falkvinge, som tidigare hette Dick Augustsson, använder sig av Facebook för att ragga tjejer inför sin landsomfattande turné som partiledare för Piratpartiet."
Badlands Hyena kallar det för en sexskandal och gör sig lustiga över att man försöker kritisera Falkvinges trovärdighet genom att poängtera att han inte har behållit det namn han vid födelsen gavs. Och de har all rätt att göra sig lustiga. Den egentliga förklaringen ges i Sydsvenskans upphovsrättsspecial. Om bara politikerbloggen hade lagt mindre tid på smutskastning och mer tid på efterforskningar kanske de hade kunnat producera nyhetsvärde och trovärdighet också. Men det är kanske sekundärt i svensk politik? Ger politikerbloggens inlägg samma svar som "Karl-Alfred":
"Ännu en journalistisk bragd av Se&Hör… Jag menar Politikerbloggen."

Inga kommentarer:

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper