Öppnar för diskussion

Från HAX, som är med i artikeln:
Expressen har en ganska satsig artikel om gemene svenssons cannabisvanor. Kanske är det här någonting som kan öppna för debatt. Jag är personligen inte för en legalisering, men jag är absolut för en öppnare debatt. I nuläget är vi fast i samma PK-sits som när vi vill diskutera barnporr, högerextremism och pornografi. De som är snäppet mer drogliberala än vad som är politiskt korrekt är antingen pundare, musiker eller vänsterextrema. Diskussionsnivån skildrades av Timbuktu i Legalisera från "Wåtts Dö Madderfakkin Diil?":
"Det [Cannabis] är en inkörsport till tungt knark tillslut.
Individuella exempel blir en stämpel.
Socialstyrelsen drar gränsen med ett stängsel
och varnar föräldrar att det finns en farlig chans,
om ert barns rum pryds av en Bob Marley-plansch,
att dom missbrukar ganjah, hasch och knark.
Och måste ges en rejäl ansvarsspark."


Och folk dör ju inte av Spice, som sägs vara sämre än Cannabis.

2 kommentarer:

apocalypse nowish sa...

*hrm* Alla liberala (inget med Fp att göra) människor är för att låta människor bestämma över sina egna liv, vilket bl.a. inkluderar mig själv. Du glömde det i din lilla uppräkning.

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Jo, det är det mest sunda argumentet jag kan se för en legalisering. Jag är för en legalisering av det mesta, men drogliberal har jag inte helt lyckats bli. Det fuckar lite för mycket med folk för att man ska släppa det fritt.

Och fp har inte haft någonting med liberala att göra på väldigt länge. Någon bra advokat borde ta dem till domstol för varumärkesstöld eller någon lögn som förbjuder dom att ljuga så grovt. Konstigt att pp har en hel del fp-avhoppare (Mig inräknat)?

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper