Skvallerpressen hände

Vem visste att Se&Hör skulle börja med politik? Nu har de skrivit en artikel om Piratpartiet. Konstigt nog ligger den på expressen.se. Skiten börjar i andra stycket där de skriver:
"Piratpartisterna har inte minst blivit kända för sina okonventionella metoder.
För några veckor sedan drog man till exempel i gång en landsomfattande valrörelse i Östersund. Men det enda syftet med turnén verkade inte vara att sprida det politiska budskapet - i alla fall inte för partiledaren Rickard Falkvinge.
"Mys gör underverk för stridsviljan och entusiasmen" skrev han på sin Facebooksida, och efterlyste "trevliga tjejer att sova hos när han åker runt till olika städer i Sverige"."
Visst. Vårt mål är att ha sex på så många postorter i Sverige som möjligt. Det är troligtvis det som givit oss platsen som Sveriges fjärde största parti. Nästa:
"Efter knappt ett halvår, sommaren 2006, uppstår slitningar i Piratpartiet. Flera medlemmar hoppar av, eller byter till andra småpartier, som Linda Rosings Unika partiet och Feministiskt initiativ."
Jag kan hålla med om att det är mycket mer frestande att skriva om de få som hoppar till oseriösa partier än de mängder av gamla folkpartister vi har (Mig och Christian Engström inkluderade).

Resten av artikeln är knappast på en högre nivå. Är det satir?

Inga kommentarer:

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper