EU-parlamentsvalet

EU-valet närmar sig. Mitt intryck är att folk fortfarande inte vet vad de ska rösta på. Lite länkar publiceras:
Piratpartiets valstrategi i EU. De tre högsta på vår lista:
Christian Engström
Amelia Andersdotter (Som skriver tillsammans med Simon Rosenqvist)
Mattias Bjäremalm

Jag rekommenderar även ett besök hos den liberala moderaten Christofer Fjellner. Hans forum "Hjälp Christofer skriva sina vallöften" bör också besökas. Ett väldigt intressant forum. Jag önskar att jag kunde tipsa er om Erik Josefsson från vänsterpartiet också. Men han verkar inte stå på listan i år.

EDIT: Ett missförstånd har inträffat. Enligt en kommentar är Erik Josefsson valbar, men väldigt svårt valbar. Han är nämligen på nummer 16. Men det går fortfarande att rösta på honom. Personrösta på honom!

2 kommentarer:

Anders Andersson sa...

Jo, om du med "listan" avser Vänsterpartiets valsedel till europaparlamentsvalet så står Erik Josefsson visst med - på plats nummer 16 (så det lär krävas minst 15.000 personkryss för att han skall ta plats i parlamentet, och ungefär lika många röster åt partiet som 2004 för att han inte samtidigt skall peta ut Eva-Britt Svensson).

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Man tackar för infon! Inlägget ändrat!

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper