PP Press: Fler medlemmar än FP

Från PP Press:

"Internet kokar, Piratpartiet har nu fler medlemmar än FP April 17, 2009 – 6:42 pm

För några minuter sedan passerade Piratpartiets medlemsantal Folkpartiets 17 799 medlemmar. Med detta är Piratpartiet större än tre av riksdagspartierna.

– Den hårda domen mot Pirate Bay visar tydligt att Piratpartiet behövs, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Vi behövs för att säkra framtidens kunskapssamhälle. Vi behövs för att värna det fria och öppna samhället, och vi behövs för att försäkra att framtidens kultur är i folkets händer istället för i händerna på blodtöstiga medieföretag som vill sätta kulturälskare i fängelse.

Ökningen kommer efter dagens domslut i Pirate Bay-rättegången. På sju timmar har partiet fått mer än 3000 nya medlemmar, den överlägset största ökningen i partiets historia.

– Domen betyder att vårt politiska arbete nu måste trappas upp. Vi vill säkerställa att Pirate Bays verksamhet — att länka samman människor och information - blir entydigt laglig. Och vi vill göra det för alla människor, i Sverige, Europa och världen, fortsätter Rick Falkvinge. Vi vill att det ska vara fritt fram för vanliga människor att sprida och ta emot information utan att vara rädda för fängelse eller astronomiska skadestånd.

Piratpartiet ställer upp i valet till Europaparlamentet med löftet att kämpa mot den iver att kontrollera, censurera och övervaka vanliga människors kommunikation som idag frodas ibland EU-politiker.

– Vi behöver våra medlemmar, säger Rick Falkvinge. Till skillnad från de andra partierna är vi ett sant gräsrotsparti, där varje enskild medlem gör stor skillnad. Självklart kommer medlemsökningen leda till att vi går stärkta in i valkampanjen för EU-valet."

1 kommentar:

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper