Kjöller - Vår nya Guillou

Guillou har inte ställt till med någonting på länge. Kanske har han lärt sig att inte skriva om sådant han ej kan skriva om. Av artikeln "Sjö- och nätrövare: Kanalen mellan Somalia Bay och Pirate Bay." att döma kan Hanne Kjöller ta över efter honom. Hon har både den nonchalanta och snobbiga attityden som Jan Guillou kombinerade så bra med inkompetens i själva frågan.
"Att den övergripande gemensamma ideologiska överbyggnaden – eller affärsidén om man så vill – är densamma: att ta det någon annan äger och att sälja stöldgodset vidare."
Två saker bör noteras här!
* Det rör sig inte om stöld! Det rör sig om kopiering. Kopieringen är visserligen i dagsläget illegal. Men det förändrar inte faktumet att det inte är stöld! Hur många gånger ska man behöva förtydliga det här? Det krävs inte en juridisk utbildning för att förstå skillnaden mellan kopiering och förflyttning av föremål. Men ändå verkar varken Kjöller eller Guillou förstå detta! Någon borde ställa sig utanför deras hus. Och...till och med...rita av huset! Och...bygga ett eget! Så blir ju båda två hemlösa!
* Varför finns sjörövare i Somalia? Somalia är ett land som har det svårt. Att kriminaliteten där är hög är knappast okänt. Där behöver invånarna sjöröveriet för att överleva. För att få mat för dagen. The Pirate Bay är ett politiskt statement. Det är därför de säger åt folk att inte donera pengar!
Hon skriver vidare:
"The Pirate Bay publicerade obduktionsbilderna av de mördade barnen i Arboga."
Här vill jag helst publicera Badland Hyenas skarpa svar:
"Dessutom har The Pirate Bay publicerat obduktionsbilderna av de mördade barnen i Arboga. Med andra ord har de tagit allmänna och offentliga handlingar och gjort dem allmänna och offentliga."
Hon bevisar igen att hon inte har koll på vad hon snackar om med meningen:
"Att en tevesänd debatt med Arbogapappan skulle vara obehaglig för Peter Sunde är dock fullt tillräckligt skäl för att få honom att avstå."
Lyssnade hon någonsin på Peter Sunde? Peter Sunde backade för att han inte ville ge sig in i en politisk debatt som han visste skulle bli rent emotionell. Det är som att debattera pedofili med Englas föräldrar.
"Hur många miljoner den högerextremistiske mångmiljonären och tidigare Bevara Sverige Svenskt-medlemmen nummer A 1465 Carl Lundström och hans tre andra Pirate Bay-kolleger tjänat på sitt nätröveri är mer än jag vet."
Likaså vet inte jag hur mycket pengar Hanne Kjöller dragit in på att skriva journalistik som gynnar upphovsrättsintresseorganisationer. Kanske är ryssar inblandande?
De går ganska jämt ut. De har på grund av förtal från Antipiratbyrån (APB) haft svårt att hitta annonsörer. De vill inte blanda ihop politik med pengar.
"Antipiratbyråns Henrik Pontén har under flera år utsatts för hot och trakasserier."
Jag vill lista Antipiratbyråns brott mot piratrörelsen, TPB och privatpersoner nu. Men jag hinner inte. Jag har tjugo minuter på mig, och det lär inte räcka.

3 kommentarer:

kd35a sa...

"[...]och att sälja stöldgodset vidare."

Hmm, sen när behövde man pröjsa för torrentfilerna på tpb?? Jag måste vara så 1337-h4x att jag kommer förbi deras betalnings-krav utan att jag ens lägger märke till dom... :D

kd35a sa...

"Pirater. Smaka på ordet. Vilka associationer väcker det? För ett par år sedan skulle jag svarat Sjörövar-Fabbe, Kapten Krok, Jolly Roger, ståtliga fartyg, hårt men rättvist arbete, tjusiga fäktningsdueller, fala kvinnor i hamn, ärrade män med ögonlappar och kistor fyllda med guld och juveler."

Allmänbildad var hon visst inte heller...

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Ah tack. Det i din första kommentar glömde jag ta upp. Ska fixa det!

Har fått en ny källa som jag tänkte skriva om i ett separat inlägg också angående din andra kommentar. En källa som försvarar de somaliska piraterna, och pirater historiskt sett: http://www.huffingtonpost.com/johann-hari/you-are-being-lied-to-abo_b_155147.html

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper