Pricksäkert av andra bloggare

Pär Ström skriver idag om faran med det kontantlösa samhället och hur vi bör motverka det i "Folk har faktiskt ansvar för sina handlingar". Han kanske har rätt. Jag borde kolla upp hur Nordea behandlar mina uppgifter. Dock brukar jag bruka kortet i automat, vilket är lite bättre än i affär. Men aldrig ICA-kort, det är säkert.
"Jag tycker att det är en fullständig självklarhet att den som är intresserad av sin personliga integritet inte aktivt ansöker om att få ett kartläggningsverktyg utställt på sig. Och gör man det, tja, då får man räkna med att bli kartlagd.

Det finns något som heter kontanter. Dessa har en utmärkt egenskap - de är helt anonyma. Därför är det så viktigt att “det kontantlösa samhället” aldrig blir förverkligat. Det vore en katastrof för integriteten."


Magnus Andersson hänvisar till Åsa Torstenssons tal. Ytterligare en synvinkel som liberalister älskar att debattera:
"Det finns dem som vill att svenska ISP:er ska blockera sidor med prostitution, men det är naturligtvis väldigt lätt att komma in på ett sluttande plan här. Vi har redan idag ett filter mot barnpornografi, och att det är så klart frestande för dem som vill verka handlingskraftiga att vilja föra in vissa sidor på den här spärrlistan. Det kan ju vara bombrecept, politisk extremism eller just prostitution som sagt. Vi kan inte ha en yttrandefrihet för bara dem med konventionella åsikter. Det är det som gör ett fritt och ett liberalt samhälle så pass starkt är att vi kan bemöta, ja till och med vidriga, åsikter med rationella och öppna argument."
Twinglys top 100-lista över sveriges populäraste bloggar förtjänar en snabb blick. Att Isabella "Blondinbella" Löwengrip ligger etta är lite skrämmande. Men Favoriten Henrik "HAX" Alexandersson ligger så högt som fyra. Högre än Carl Bildt som han själv skryter om.

Inga kommentarer:

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper