Dagens skratt

...blev Johan Ingerös inlägg "Utan stöd till Volvo blir Sverige som Gaza". Han har följt (s)-bloggar en tid, och nu brast det för honom. Han reagerade på Lennart Holmlunds inlägg "Ska regeringen lägga ner Volvo lastvagnar?". Redan rubriken är underhållande, inlägget ännu bättre. Men det roligaste är i kommentarsvaren. Holmlund har skrivit att "blir för många arbetslösa kan det bli som i Gaza, oroligt". Det är detta som står till grund för Ingerös rubrik. Ingerös underhållande kritik kanske kan svara på sossefrågan som Henrik Alexandersson tar upp i sitt inlägg "Meta: Hur många läser egentligen (s)-bloggar?" om varför (s)-bloggar placerar sig dåligt i omröstningar.

Länk

Inga kommentarer:

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper