Hybris i internationell organisation

Christian Engström (pp) skriver idag ett svar till Kenth Muldins (STIM:s vd) artikel "Stims svar på fem centrala frågor i Ipred-debatten" i artikeln "Ipred urholkar rättssäkerheten". Egentligen inget nytt. Men å andra sidan hade Muldin inga argument som inte redan sågats i sin artikel.

Det är viktigt att veta att vi fortfarande kan påverka. Frågan är inte död, snarare tvärtom. Den sjunde juni kommer jag inte att vara myndig. Men det kommer många andra svenskar. Är du myndig innebär det att du faktiskt har makt att påverka EU. EU behöver styras in på rätt håll. Det visades främst när IPRED-direktivet och ACTA-avtalet drogs fram i parlamentet. Men det visades också t.ex. när Margot Wallström berättade om vikten att tjata igenom en omröstning, trots att befolkningen redan sagt nej. Eller när Malmström gjorde detsamma.

Vi kan och behöver visa regeringen och EU att det inte är i denna riktning vi vill gå. Rösta på ett parti som står för integritet. Min rekommendation är Piratpartiet, som har personlig integritet och rättssäkerhet som två av sina hjärtefrågor. Det finns frågor där vi inte är överrens (Rörande upphovsrätt och patenträtt) men det är knappast frågor som blir aktuella i EU. Vad vi behöver är ett parti som kan säga stopp. Som faktiskt vet vad väljarna vill (Det är beklagligt att de borgerliga inte gör det längre).

Lite gamla artiklar på newsmill som kan fräscha upp minnet:
"André Rickardsson slår larm om den nya fildelningslagen:
Fd it-brottsutredare på Säpo: lagen ger upphovsindustrin rätt och möjlighet att göra privata husrannsakningar
"
"Upphovsrättsexperten Karl-Henrik Pettersson om skillnaden mellan en pirat och en tjuv:
Artisterna förstår inte skillnaden mellan upphovsrätt och äganderä
tt "
"Timbuktu om artistuppropet för lagförslaget mot fildelning, IPRED:
Vi artister tjänar inte på att hetsa mot fildelarna
"

Rösta (pp) i EU-parlamentsvalet!

2 kommentarer:

Stene! sa...

Så det tycker du jag ska göra, å dina vägnar? ;D

Praeterea Censeo Spyken Esse Delendam sa...

Om jag lyckas övertyga dig. Du ska ju självklart inte rösta för min skull. Men jag försöker övertyga folk om att rösta pp, det är vad jag kan göra.

Isak Gerson

Isak Gerson
Foto av Mathias Heinel

Om mig

Jag skriver egentligen på http://isakgerson.se/. Den här bloggen är tänkt som "överblivet".
Filosofi- och politikstuderande vid Lunds Universitet. Före detta student vid Katedralskolan Lund, Naturvetenskapliga programmet. Radikalliberalt kristen, fredshävdande, ekonomiskt högerorienterad, opragmatisk demokratihävdande, brinnande lobbyistisk, starkt immaterialrättskritisk, extremliberal pirat. 

Vilka rättigheter jag hävdar

Kopimi (från ”copy me”, kopiera mig). Å ena sidan ett imperativ, vars ursprung hänförts till dansande barns utrop. Å andra sidan beteckningen på en livshållning, animerad av lusten till att kopiera och kopieras.
Kopimi skiljer sig sålunda såväl från copyright, den moral som förfäktar att kopiering bör begränsas med rättsliga medel, som från copyleft, den rörelse som syftar till att med rättsliga medel utfärda formella tillstånd till kopiering. Kopimi som imperativ och livshållning skall heller inte blandas samman med en vurm för själva tekniken som gör storskalig kopiering möjlig.

Creepers och dylikt

MediaCreeper Creeper